GREPFRÚTMAG-KIVONAT
2015. február 22. írta: TothTimcsi

GREPFRÚTMAG-KIVONAT


Hatásos fertőzések, gyulladások, az ellenálló képesség gyengülése, gombás fertőzés és szemölcs kezelésére.

A grépfrútmag kivonata olyan természetes szer, amely kiválóan alkalmazható fertőzések megelőzésére. Elkészítéséhez ledarálják és vivőanyaggal (glicerinnel és vízzel) keverik a grépfrút (Citrus paradisi) magjait. Számos tudományos teszt és kutatás bizonyította, hogy a grépfrútmag-kivonat több mint 800 baktérium, vírus és gomba ellen hatásos. A kivonat ezenkívül rendkívül sok C- és E-vitamint, valamint olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek bejuttatni a vitaminokat a sejtekbe. Az ilyen vegyületeknek köszönhetően a grépfrútmag kivonatában található C-vitamin hússzor, az E-vitamin ötvenszer hatékonyabb, mint a más élelmiszerekben található vitaminok.

ADAGOLÁS - Egy pohár vízhez adjunk 8 csepp grépfrútmag-kivonatot. Jól keverjük össze, és igyuk meg. Ne fogyasszunk többet napi három pohárnál.
A szájüreg és a torok öblítésére is használhatjuk ugyanezt a keveréket.
Közvetlenül a bőrre is kenhetjük a kivonatot.
Figyelem: A nyálkahártyára sose kerüljn hígítatlan kivonat, mert felmarhatja. Szükség esetén öblögessünk nagy mennyiségű vízzel.





Gyógyító hatás: A grépfrútmag-kivonat - belsőleg és külsőleg alkalmazva - megöli a vírusokat, a baktériumokat és a gombákat. Megakadályozza a növekedésüket, hatására elhalnak. Ugyanakkor a szervezet immunrendszerét is erősíti. A gyógyszervegyészeti antibiotikumokkal ellentétben nem teszi tönkre a száj, a bél és a hüvely természetes baktériumflóráját.

Gyógyító összetevők - A grépfrútmag-kivonat mindenekelőtt rengeteg bioflavonoidot tartalmaz. Ezek kiváló antioxidánsok, semlegesítik a szabad gyököket, amelyek a környezetből származó méreganyagok útján kerülnek a szervezetünkbe. A szabad gyökök jelenléte szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, daganatos megbetegedésekhez és a szervezet korai öregedéséhez vezethet.

Gombásodás ellen - A Candida albicans sarjadzógomba rendes körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. Ha a baktériumflóra megsérül, szétterjedhet az egész szervezetben, de ezt a magkivonat sikeresen megfékezi. A kúra első hetében naponta egyszer, a második héten naponta kétszer, a harmadikon pedig háromszor igyunk meg 8 csepp vízzel hígított kivonatot.

ÉRDEMES TUDNI

A grépfrútmag-kivonat baktériumölő hatásának köszönhetően a háztartásban is jól alkalmazható. Fertőtlenítő vegyszerek helyett tegyünk 10 csepp kivonatot egy liter mosóvízbe.

ALKALMAZÁS

Csontritkulásra - Az évek múlásával csökken a csontok sűrűsége. Ezért többek között a szabad gyökök felelnek, amelyek megtámadják a csontokat és beindítják az öregedési folyamatot, aminek következtében porózussá válik a csontok szerkezete. A grépfrútmag antioxidánsai semlegesítik a szabad gyököket, és megelőzik a csontritkulást. Ha hosszú időn keresztül naponta megiszunk egy pohár vízben feloldott 8 cseppet, védekezhetünk a csontritkulás ellen.

Herpeszvírus ellen - A grépfrútmag-kivonat herpesz esetén is kifejti vírusoló hatását. Az orvosok állítják, hogy a herpeszvírus már tíz perccel a kivonat felvitele után inaktiválódik: nedvesítsünk meg egy darab vattát 1 rész grépfrútmag-kivonatból és 9 rész vízből álló oldattal, és tegyük a herpeszre.

Hüvelygomba kezelésére- Adjunk egy pohár vízhez 15 csepp grépfrútmagkivonjatot, mártsunk bele egy tampont, és éjszakára helyezzük a hüvelybe. ezt az oldatot hüvelyöblítésre is lehet használni.

Biológiai eszközökkel a fejtetű ellen - A fejtetű ellen eddig csak agresszív vegyi anyagokkal lehetett harcolni. A grépfrútmag az első hatásos biológiai szer; 2,5 dl vízhez adjunk 20 csepp kivonatot, az oldatot 1:2 arányban keverjük el a samponnal, majd alaposan masszírozzuk bele a hajba és a fejbőrbe. Ezután tegyünk a hajunkra nejlonzacskót, és várjunk 20 percet, hogy a sampon kifejtse hatását. Utána alaposan öblítsük ki a hajat, és fésüljük át sűrű fésüvel. Ha szükséges, ismételjük meg az eljárást.

*******

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogykincs-tar.blog.hu/api/trackback/id/tr1613767940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása