ELSŐSEGÉLY NYÚJTÓ SZEREK
2015. április 10. írta: TothTimcsi

ELSŐSEGÉLY NYÚJTÓ SZEREK


Sikeresen alkalmazható sebek, égési sérülések, lelki traumák esetén.

Kisebb balesetek esetén felbecsülhetetlen értékű lehet a jól felszerelt házi patika. Gyógynövényeket, homeopátiás szereket és Dr. Bach-cseppeket mindig érdemes otthon tartani. Különféle sérülések és zúzódások kezelésére szolgáló orvosságról is gondoskodjunk. Az akut keringési elégtelenség vagy a baleset utáni sokk tüneteit ugyancsak enyhíthetik a természetes vagy homeopátiás készítmények. Ha felkészültek akarunk lenni a legkülönfélébb, legváratlanabb eseményekre, állítsuk össze saját házi patikánkat. A tartalmát illetően legjobb, ha kikérjük egy orvos tanácsát.
Minden házi gyógyszeres dobozban lennie kell a generációk óta alkalmazott hagyományos készítményeknek, mint amilyen a sebfertőtlenítésre szolgáló jód, az izomhúzódás kezelésére való sósborszesz vagy a hányinger csillapító citromfűtinktúra.


Elsősegélycseppek

Az öt féle Bach-virágeszenciát tartalmazó elsősegélycseppek segítenek visszaszerezni lelki egyensúlyunkat rémületet és sokkot okoó helyzetekben, ezért mindig legyen nálunk otthon vagy utazáskor. 4 cseppet feloldunk 30 ml szénsavmentes ásványvízben, és cseppentős üvegbe töltjük. Használjuk baleset, sérülés esetén vagy stresszehelyzetben - negyedóránként 4 cseppet.
Az elsősegélycsepp segít felkészülni a kellemetlen szituációkra, például vizsgákra vagy konfliktusokra, alkalmazásának köszönhetően könnyebb elfogadnunk a rossz híreket vagy a sikertelenséget.

Leégésre almaecet

A vízben (1:1 arányban) oldott almaecettel történő lemosás enyhülést nyújt leégés, könnyebb égési sérülés és rovarcsípés okozta bőrirritáció esetén. A bőrünket kenegessük továbbá orbáncfűolajjal.

Izomfájdalomra sósborszesz

A hűsítő és keringésserkentő sósborszesz hatékony gyógyír lehet fizikai megterhelés, rándulás, zúzódás és húzódás okozta izomfájdalmak esetén. A tiszta sósborszeszt masszírozzuk a bőrbe, vgy borogatáshoz alkalmazzuk vízzel (1:1 arányban) hígítva. Reumás izomfájdalom kezelésére is alkalmas, valamint megelőzi a felfekvés kialakulását.

Sebfertőtlenítésre jód

A jódtinktúra megelőzi a sebek elfertőződését, elpusztítja a baktériumokat és a gombákat. Vérző sebeket azonban nem szabad jóddal kenegetni.

Keringési elégtelenségre galagonyatinktúra

Akut keringési rendellenesség esetén 50 ml galagonyatinktúrában 2 g  kámfort feloldunk. Kockacukorra adva 20-30 cseppet veszünk be. A keveréket gyógyszertárból készen is beszerezhetjük. Hatékony alternatíva a zsebkendőre adott 5 csepp, amelnyke páráját mélyen belélegezzük.

Homeopátiás szerek fogfájás ellen

Fájdalmas fogászati beavatkozás után gyors enyhülést hozhatnak a következő homeopátiás készítmények:
- a Hypericum C5 nyugtatja az idegeket,
- az Arnica C5 és a Calendula C5 gyógyítja a sérült ínyt,
- a Symphytum C5 óvja az állcsontot és az állkapocscsontot.
Naponta 4-5-ször vegyünk be 5 golyócskát mindegyik készítményből.
(Figyelem: Az egyes szerek Magyarországon Cpotenciában kaphatók, többnyire cukorgolyócska formájában.)

Homeopátiás szerek

- Arnica C15 - segítséget nyújt a nyaki gerinccsigolyák sérülése, húzódás és nagy feleületű horzsolás esetén.
- Hypericum C6 - csillapítja a sebek és zúzódások fájdalmát az idegekkel átszőtt területeken, például az ujjbegyeken vagy az ajkakon. Fogfájás és lumbágó esetén is enyhülést nyújt.
- Staphysagria C15 - elsősorban fájdalmas vágott sebek és csonthártyaduzzanat kezelésére alkalmas.
- Calendula (kenőcs) - erős fájdalommal járó bőrsérülés esetén elősegíti a gyógyulást.
- Silicea C5 - a szövetekből eltávolítja a szilánkokat, tüskéket és mád idegentesteket.

Gyógyteák

- A macskagyökértea nyugtató hatású, segítséget nyújt stressz, idegfeszültség és alvászavar estén.
- A kamilla forrázata megszünteti a teltségérzetet, a pufadást és a hasfájást.
- Az ürömfűből készült tea csillapítja agyomorgörcsöt, az eperendszeri panaszokat, serkenti az étvágyat.
- A feketeáfonya-tea megállítja a hasmensét.
- A bodzavirágból készített forrázat fokozza a verejtékezést, a megfázás kezdeti szakaszában a lázzal együtt kiűzi a szervezetből a méreganyagokat.
- A hársfavirágtea légúti megbetegedések esetén csillapítja a lázat és a köhögést.
- A gyermekláncfű forrázata vizelethajtó és vértiszító hatású, serekenti a máj és az epehólyag működését.
- A mályvatea csökkenti a gyulladást.
- A málnalevéltea enyhíti az erős vérzéssel járó menstruációs panaszokat.

ÉRDEMES TUDNI

A tarkónkra tett hideg zsebkendővel pillanatok alatt megállíthatjuk az orrvérzést. Emellett igyunk meg 1-2 csésze pásztrotáskateát. Szintén segíthet, ha az orrlyukunkba egy kis darab citromot rakunk.





A bejegyzés trackback címe:

https://gyogykincs-tar.blog.hu/api/trackback/id/tr6913767880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása