A szója nem enni való?
2015. április 02. írta: TothTimcsi

A szója nem enni való?

http://bioexpress.hu

szójabab
Volt egy nagyon érdekes beszélgetés 2008. 02. 22-én a tv-ben.

Dr. Csáky István professzorral beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.

Angliában felfigyeltek, hogy nem csak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben.

Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találták, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA — nem mellékesen – 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta.  Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!



Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér, melyeket szójával etettek – mindegyike elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott. A szója mellett állást foglalók a kísérlet eredményét az egyoldalú -csak fehérje- tápanyagbevitellel hozták összefüggésbe és cáfolják káros hatásait.

A professzor összerakta az információkat és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.  A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával .

Nemrégiben volt szó a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolaj származék). Hamarosan közzétesszük azt is, figyelje a bejegyzéseket. Használja például az  Új cikkek könyvjelző -t. Veszély és figyelmeztetés címkével fogjuk ellátni.

Most itt a szója, mely szintén az élelmiszeripar “találmánya”. Miből lehet olcsón, nagy tömegben “élelmi-szert” előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból… Ha gén-kezelik is, az már abszolút katasztrófa.

A Greenpeace -esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék gén-kezelt szóját tartalmaz. Természetesen kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad.

Természetesen nem vagyunk teljesen szója ellenesek. Ami a természetben természetes módon megterem, annak az ember hasznát veheti. Jó azonban ha mindenki tisztában van azzal, hogy mikor, miből és mennyit!

A szója - ha génmanipulációtól mentes - adott esetekben jó hatással van az ember szervezetére.

Nagyon óvatosan bánjunk vele, mert javíthatja, de fel is boríthatja a hormonháztartást.
Vitamin és hormontartalma miatt – a hormonpótlásra szorulóknak (pl. változókor)- kifejezetten jó hatású is lehet.

Lássuk be azonban, hogy egy gyermeknél normál esetben nincs szükség a hormonok pótlására, sőt kifejezetten káros, hiszen még fejlődésben van. Felnőtt embernél is csak akkor lehet hasznos, ha felborult hormonháztartással állunk szemben.


**************************************
2015 - A Jövő Legendáriuma - Ezoterikus és Üzleti Határidőnapló Megvásárolható itt - http://kerekegeszember.hu/naptar-rendeles/

******************************

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogykincs-tar.blog.hu/api/trackback/id/tr213767888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szentkaracsony1 2015.05.29. 06:51:56

Kedves Timi!

Egyet értek a leírtakkal, kivéve egyet. A szója nem tartalmaz női nemi hormont. Fitoösztrogént tartalmaz, ami csak hasonlít az ösztrogénre. Valahogy úgy működhet, hogy serkenti a női nemi hormont, termelésre. A változó korban kifejezetten hasznos, úgy mint bármelyik hüvelyesünk. Gyerekeknek, férfiaknak, valóban ritkán lehet szüksége rá. Ugyanúgy, mint megannyi gyógynövényre, ami szintén fitoösztrogént tartalmaz, nagy mértékben.
Tisztelettel, Gabriella
süti beállítások módosítása