ALMAECET
2015. február 22. írta: TothTimcsi

ALMAECET

Hatásos gyenge izmok, magas koleszterinszint, emésztési zavarok, túlsúly, keringési problémák, duzzanatok, égési sérülés, viszkető bőrirritáció és rovarcsípés esetén.


Az almaecet gyógyító hatását egy amerikai orvos és természetgyógyász, D.C. Jarvis fedezte fel. Felismerte, hogy segíti a háziállatok növekedését, megelőzi betegségeiket, majd a tapasztalatait átvezette az emberre. azoknak, akik szép kort akartak megérni, az almaecet és a méz keverékét javasolta. Az almaecet az alma kipréselt és erjesztett levéből készül.

Az alkoholos erjedés után az ecetsav-baktériumok ecetsavvá alakítják az alkoholt. Az almaecet a borecetnél kevésbé savas, így könnyebben emészthető. Az alma összetevőinek túlnyomó része megtalálható benne. Jellemző a magas káliumtartalom; ez felel a szervezet vízháztartásáért és az izmok erősödéséért. A vitaminok és a pektin védik a sejteket és a véredényeket.

Belsőleg használva az almaecet tisztító hatású. Az almaecetes borogatás gyógyítja a duzzanatokat.


A Gyógyító almaecet - Az almaecet, amelyet gyümölcsecetnek is neveznek, számos ásványi összetevőt, fontos vitaminokat, aminosavakat, enzimeket, valamint értékes gyümölcssavakat tartalmaz. Gyógyító hatása erősebb, mint bármely más eceté. Aki például gyomorégéstől vagy savtúltengéstől szenved, az ételecetet.
Válasszunk biogazdaságból származó terméket, mert csak ez garantálja a termék tisztaságát, és azt, hogy értékes összetevőkben gazdag.

Gyógyító hatás: Az almaecet magas káliumtartalma erősíti a szív izmait, javítja a szervezet működését. Szabályozza a vér pH-értékét, élénkíti a méregtelenítő szervek munkáját, tisztítja a testet és a vért. A C-vitamin és a béta-karotin megkötik a szabad gyököket, amelyek károsítják a sejteket és a szervezet ellenálló képességét. A savak megfékezik az élesztősejtek növekedését a belekben, a pektin pedig segít csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Összetevők - Az almaecet kálumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot, béta-karotint, A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, ecetsavat és más gyümölcssavakat, illetve pektint tartalmaz. Mindezek közül a szív számára a kálum, a béta-kjaritin és a pektin a legértékesebb.

Tavaszi almaecetkúra - Töltsünk egy pohár meleg vízbe 2 kávéskanál almaecetet és 2 kávéskanál mézet. Hat héten keresztül minden reggel és este, étkezés előtt rendszeresen igyunk a keverékből. Az így használt ecet vitalizáló hatású, élénkíti az anyagcserét, elűzi a tavaszi fáradtságot és támogatja a tisztítókúrát.

Érproblémák ellen almaecet - Visszér és lábdagadás esetén a borogatás segíthet: almaecetbe mártott kendővel takarjuk be a fájó területet. Csavarjunk rá egy törölközőt. Mindkét lábunkat polcoljuk fel, és maradjunk így 30 percig. A tiszta almaecettel naponta végzett masszázs is javítja a keringést és feszesíti a szöveteket. Ha érzékeny a bőrünk, kissé hígítsuk az ecetet.

ALKALMAZÁS

  • Ecetes zokni lázcsillapításra - Mártsunk egy zoknit víz és almaecet egyenlő arányú keverékébe. Csavarjuk ki, és húzzuk a lázas ember lábára. Ismételjük meg szükség szerint. Főleg gyermekek esetében hatásos.
  • Borogatás és lemosó - Napégés és enyhe égési sérülés esetén nedvestsünk meg egy kendőt almaecettel, és fedjük be vele a megégett testrészt. A viszkető bőrirritációk, pl. ekcéma kezelésére mossuk le a testet vízzel hígított almaecettel. Enyhíti a viszketést és tisztítja a bőrt.
  • Almaecetes fürdő - A mindennapos forró fürdő (38°C), amelyhez 2,5 dl almaecetet adunk, seít megtisztítani a szervezetet a toxikus savasodástól. A fürdő ne tartson tovább húsz percnél, és hat hétnél hosszabb ideig ne alkalmazzuk. Ez az eljárás bevált gombás betegségek kiegészítő terápiájaként is. a fürdő után nem szükséges tiszta vízzel lemosakodnunk.
  • Köhögésre - A gyermekeknek is adható enyhe szirup készítéséhez keverjünk össze 5 evőkanál meglangyosított mézet 5 kávéskanál almaecettel. Fogyasszunk belőle naponta többször 1 kávéskanállal. A szirup enyhíti a köhögési ingert, segít felszakítani a légutakban letapadt váladékot. A mellkasra tett borogatás fokozza a gyógyító hatást: mártsunk egy törölközőt almaecet és a lehető legmelegebb (36-38°C-os) víz 1:1 arányú keverékébe, és 30 percre tegyük a mellkasunkra.
ÉRDEMES TUDNI

A nagymama receptjével gyorsan gyógyíthatjuk a kialakult tyúkszemet és a kezdődőt is. Áztassunk almaecetbe egy darab kenyeret, szorítsuk az érintett felületre, és törölközővel erősítsük oda. Hagyjuk rajta éjszakára.



A bejegyzés trackback címe:

https://gyogykincs-tar.blog.hu/api/trackback/id/tr2413767954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása